PETER-ERIK YWEMA

Ik heet Peter-Erik Ywema. Mijn achternaam klinkt noordelijk, maar ik ben eigenlijk opgegroeid in Brabant.  Ik heb in Utrecht gestudeerd en daarna 5 jaar in Rotterdam gewoond, voor ik met mijn vrouw Karin in Waal kwam wonen. Dat was in 1996.  We wonen nu 22 jaar in een oude bakkerij aan de dijk en genieten er nog elke dag van! Onze 3 kinderen zijn inmiddels alweer uitgevlogen.

Ik heb een passie voor duurzaamheid en heb daar mijn hele leven in gewerkt als privépersoon , als leraar, als consultant en de laatste 10 jaar als directeur van een internationale organisatie voor de voedingsmiddelensector. De organisatie houdt zich bezig met de verduurzaming van de landbouw. Het werk van boeren heeft mijn hart gestolen.  Daarom ben ik begin 2018 op de fiets gestapt en naar zuid Spanje gefietst. Onderweg heb ik met 35 boeren gepraat over hun leven en hoe zij tegen klimaat, biodiversiteit en veel andere zaken aankijken.

Landelijk stem ik meestal GroenLinks, omdat ik er van overtuigd ben dat we in de eerste plaats een samenleving zijn en economie daarin een middel is, en geen doel zoals we vaak te horen krijgen. Ik weet veel van bedrijven en duurzaamheid, maar gemeentepolitiek is nieuw voor mij.  Ik wil een fris groene energie brengen, en daar burgers, bedrijven en boeren bij betrekken. Ik wil met Progressief Molenlanden het Klimaatakkoord, ‘Parijs’, de landbouwvisie en andere (inter)nationale ontwikkelingen voor onze mooie gemeente invulling geven.

Help je mee?

Volg Progressief Molenlanden op Facebook en Instagram voor meer updates over haar leden en hun plannen.

© 2020 Progressief Molenlanden | Website door Rik de Regt

Font Size: 16px
High Contrast: offon