Vorig jaar was het afsteken van vuurwerk vanwege corona verboden. Hoewel het lang niet stil was in Molenlanden, was de overlast fors minder. Progressief Molenlanden hoopt ook dit jaar op een rustige jaarwisseling, maar gezien de afgelopen jaren zijn we bang voor veel overlast. Meld hier overlast (alle soorten) en wij nemen het mee in onze jaarlijkse evaluatie.

Waarom een meldpunt vuurwerkoverlast?

We merken dat steeds meer mensen zich storen aan vuurwerkoverlast, met name steeds vroeger in jaar. Met dit meldpunt willen we de omvang van de vuurwerkoverlast in beeld brengen. We pleiten voor meer maatregelen tegen vuurwerkoverlast.

Zijn jullie vuurwerkhaters?

Nee. We houden van vuurwerk als dat veilig en professioneel wordt afgestoken binnen de daar voor vastgestelde tijden. Vuurwerk kan heel erg mooi zijn en bijdragen aan het markeren van een feestelijke gebeurtenis. Jammergenoeg moeten we vaststellen dat de vuurwerktraditie steeds minder het stempel ‘feestelijk’ verdient en steeds vaker al vroeg in het jaar overlast geeft. Daarom vinden we dat het anders moet.Let op! Wij schakelen geen politie in bij meldingen. Dat doet u via politie.nl