BART TOONEN

Bart Toonen is sinds de oprichting verbonden aan Progressief Molenlanden en actief in bestuur en fractie. Hij werkt als interim-manager en woont al tien jaar in het buurtschap Waal, met vrouw en hond.

“Ik ben opgeleid tot (psychiatrisch) verpleegkundige, werkte in een verpleeghuis als afdelingshoofd, rondde ondertussen mijn HBO-managementopleiding af en volgde een mediation-opleiding en Lean en Six-Sigma studie. Toen onze kinderen het huis verlieten, realiseerden wij onze wens om op het platteland te gaan wonen. We wonen heerlijk aan de Lek, in de polder. Inmiddels voelen we ons goed geworteld hier.”

“Ik raakte enthousiast toen ik net voor de gemeenteraadsverkiezingen betrokken raakte bij PM. We zijn toen met een klein groepje gedreven mensen aan de slag gegaan. Het ouderwets campagnevoeren bij winkelcentra vond ik inspirerend. Mooie, maar ook kritische gesprekken. Links blijft een lastig begrip, hier in de Alblasserwaard.”

“Voor mij is het thema ‘balans’ erg belangrijk. Veel zaken zijn niet zwart/wit, dat vergt continue bijstelling. Begrippen als solidariteit, help de mensen die dat nodig hebben, wonen, milieu en werken – dat blijft voor mij de basis. Iedereen moet kansen kunnen krijgen en niet uitgesloten worden van deelname aan de gemeenschap. Om dat in de gemeentepolitiek goed op de agenda te krijgen, is een progressief geluid belangrijk. Onderscheidend, maar ook zoveel mogelijk constructief samenwerkend om echt het verschil te maken.”

“Dit houdt ook in dat we niet willen betuttelen en voor anderen zaken willen bepalen, maar wel de solidariteit en steun voor de ‘zwakkeren’ nastreven. Werken vanuit de kracht van onze kernen. De raad moet faciliteren en vooral begrijpen wat er speelt. Ja, daar horen soms ook beslissingen bij die niet altijd leuk zijn. Daar komt voor mij de balans weer om de hoek kijken. Met een groene bril kijken. Sociale woningbouw en starters ondersteunen. Werken en leren stimuleren. Kortom: Samen Sociaal & Groen.”

Volg Progressief Molenlanden op Facebook en Instagram voor meer updates over haar leden en hun plannen.

© 2020 Progressief Molenlanden | Website door Rik de Regt

Font Size: 16px
High Contrast: offon