BART TOONEN

Mijn naam is Bart Toonen en sinds 2011 woon ik in Waal, een klein buurtschap bij Langerak. 

Hier woon ik met mijn vrouw, de hond en twee katten in een prachtig huis.

Mijn roots liggen in Hilversum,  daar heb ik tot mijn 18e levensjaar gewoond. Ik vertrok voor mijn verpleegopleidingen naar Amsterdam. Eind jaren 80 rondde ik mijn psychiatrie- en ziekenhuis-opleidingen af.  In die jaren ben ik ook getrouwd en werden onze zoon en dochter geboren.

In de jaren negentig verhuisden wij met het gezin naar Gouda. Daar werd ik leidinggevende van een verpleegafdeling. Ondertussen studeerde ik af voor mijn HBO-management.

In Gouda was ik druk bezig met theater-maken en was ook bestuurlijk actief in het toneelwereldje. Verder startte ik met een collega een bedrijfje in interim- en projectmanagement in de Zorg/Welzijn. Dat doe ik overigens nog steeds.

In de politiek deed ik ook wel iets, maar nog beperkt. Voor mij was altijd het dilemma bij welke partij voelde ik mij nou echt thuis. Ik was wel lid van de PvdA, maar ook Groen Links was voor mij aantrekkelijk. Uiteindelijk heb ik mij eenmaal gekandideerd voor de Goudse Gemeenteraad voor de PvdA. Zonder veel succes overigens.

Toen wij in Waal kwamen wonen, kwam ik al snel in contact met de lokale PvdA. Ik vond het prettig om eerst eens te kijken wat ik nou precies wilde en kon doen. Wel werd ik door de toenmalige wethouder gevraagd of ik voorzitter wilde worden van de economische Taskforce Molenwaard. Dat heb ik iets meer dan 3 jaar gedaan. Hierdoor kwam ik ook  in contact met ondernemers, raadsleden etc. Ik begon zo de regio al aardig te kennen.

Ook hier werd ik actief met theater-maken. Voor de CPJ heb ik een viertal voorstellingen geregisseerd. De grootste uitdaging was het mede opzetten van het Cultureel Festival Molenwaard. De eerst editie was in 2017. Helaas is het festival in 2018 niet gelukt, maar in 2019 gaat dit echt lukken op een bijzondere locatie.

Vanaf 2018 ben ik ook voorzitter van de Historische Kring Nieuwpoort. Dit vraagt ook de nodige aandacht. Kortom; een bezig baasje.

Door de oprichters van Progressief Molenlanden werd ik gevraagd of ik mij wilde aansluiten bij deze beweging. Door al mijn bezigheden moest ik daar eerst echt over nadenken, maar mijn interesse en ontwikkeling voor deze regio deed mij besluiten om mij toch actief in te gaan zetten.

Ik geloof in een balans tussen milieu en ontwikkeling voor ondernemers. In wonen en recreëren op een duurzame manier. Het aanbrengen van verbindingen tussen deze elementen is hierbij essentieel.

Ik wil politiek bedrijven vanuit ambitie, gedrevenheid en idealen. Misschien wat naïef, maar het is wel wat  en hoe ik ben.

Hoe zorgen wij voor mensen die onze steun nodig hebben. Mijn zorghart gaat uit naar al deze mensen. Met het sociale hart wil ik  helpen de eigen-regie zoveel mogelijk te stimuleren en/of te ondersteunen. Het liefst met andere partijen of organisaties. Verbinden is mijn uitgangspunt.

 

Volg Progressief Molenlanden op Facebook en Instagram voor meer updates over haar leden en hun plannen.

© 2018 Progressief Molenlanden | Webdesign Xowox Digital