Open thema avond Progressief Molenlanden

Op 28 september j.l. kwamen bestuur, fractie en leden bijeen. In de vooravond werd teruggeblikt en vooruit gekeken naar de toekomst. Een aantal nieuwe leden hebben zich aangemeld waardoor Progressief Molenlanden blijft groeien waar we ontzettend trots op zijn. Na de rondvraag en even de benen strekken konden we aan de de thema avond beginnen.

Progressief Molenlanden werd geïnformeerd over de toekomst van de boeren in Molenlanden. Als eerste spreker van de avond werd Jasper Meerkerk ontvangen. Hij is eigenaar van zorgboerderij Eben-Haëzer. Door zijn manier van ‘boeren’ zorgt hij o.a. voor de biodiversiteit. Een traditioneel melkveebedrijf, maar zeker ook duurzaam. De daken van de boerderij liggen vol met zonnecollectoren. Op het erf wordt gedaan aan sinusbeheer en kunnen de kippen los lopen door het hoge gras. Er staan oudhollandse fruitbomen en groeien er oudhollandse kruiden. Bovendien doet Jasper enthousiast mee met Prachtsloten. Ook die worden volgens de sinusmethode beheerd. Alles voor een betere biodiversiteit.

Tweede spreker, Jacob Teunis Slob, is biologisch melkveehouder in Noordeloos. Hij ging in op de stikstofproblematiek. In zijn mooie verhaal en begrijpende uitleg was er, net zoals bij Jasper, ruimte voor vragen. Bij Jacob staat maar één ding voor ogen “Het vinden van de perfecte balans tussen dier, natuur en milieu in verbondenheid met de samenleving aan de hand van een biologische werkwijze.”

Progressief Molenlanden dankt een ieder die aan deze avond heeft deelgenomen.