Open thema avond: Hoe ziet de toekomst voor onze boeren in Molenlanden er uit?

Op 28 september organiseert Progressief Molenlanden een thema-avond in Bleskensgraaf.

Tijdens deze open avond gaan leden en niet-leden met elkaar in gesprek over de toekomst van het boerenleven in onze gemeente. Er is steun voor de boeren in onze gemeente maar er zijn ook zorgen over de stikstofuitstoot en de gevolgen daarvan voor de natuur.

En naast de stikstofdiscussie spelen er op dit moment helaas nog een aantal onderwerpen die de landbouwsector raken; stijgende kosten, klimaatverandering, waterkwaliteit. Complexe onderwerpen waar niet alleen boeren, maar alle inwoners mee te maken hebben.

Jasper Meerkerk, melkveehouder en zorgboer in Nieuw-Lekkerland, zal aanwezig zijn om het 10 punten plan van de Caring Farmers toe te lichten. Teunis Jacob Slob, biologisch melkveehouder in Noordeloos en voormalig wethouder, zal ingaan op de stikstofproblematiek.

Wat kunnen we als politiek doen om deze problemen het hoofd te bieden? Wat verwacht u daarin van de gemeente en wat kunnen we met elkaar met als doen om een toekomstperspectief te hebben voor onze boeren(gezinnen).

Wilt u meepraten over dit onderwerp? U bent van harte welkom vanaf 20.30 uur bij Speeltuinvereniging Kindervreugd in Bleskensgraaf, Graafstroomstraat 17b.

De koffie (met wat lekkers) staat voor u klaar.