Gezellige dag in Molenlanden

De datum 21 mei 2022 moet bij velen als muziek in de oren hebben geklonken. Een mooie datum, vast met mooi weer, om iets te organiseren. Vandaag hoefden de inwoners van Molenlanden zich niet te vervelen, er was genoeg te bezoeken.

Progressief Molenlanden kon helaas niet overal een kijkje nemen en koos voor drie locaties om te bezoeken.

Om elf uur was de officiële opening van de boerderij- en webwinkel van
Boerderij Eben-Haëzer” in Nieuw-Lekkerland. Met de eerste bestelling van Dhr. Stolk, gedeputeerde Landbouw in de provincie Zuid-Holland, in de webwinkel en woorden van dank aan de aanwezigen van Jasper Meerkerk was de opening een feit. De familie Meerkerk had samen met de hulpboeren en boerinnen er alles aan gedaan om er een mooie open dag van te maken. Onder het genot van een kopje koffie met iets lekkers konden bezoekers genieten van de jonge geitjes en kalfjes. Ook waren er diverse kraampjes. In de winkel kon boerderijvlees gekocht worden van dieren die liefdevol zijn verzorgd. Op de website vindt u meer informatie http://www.boerderij-vlees.nu . Progressief Molenlanden wenst de familie Meerkerk met hun hulpboeren en hulpboerinnen heel veel succes.

In Groot-Ammers werd gelukkig weer de jaarlijkse rommelmarkt georganiseerd. Deze markt wordt gehouden van 9.00 tot 14.00 uur op het Fortuijnplein in Groot-Ammers. De opbrengst van deze markt wordt verdeeld over meerdere goede doelen. Gelukkig geen regen voor de vele enthousiaste verkopers. Van tweezitsbank tot oude boeken, de echte ‘snuffellaar’ had keus genoeg. Ook aan de inwendige mens was gedacht.

De speeltuin aan de Middelweg in Nieuw-Lekkerland was ook blij met de droge dag en het heerlijke zonnetje.

Volgend jaar bestaat de speeltuin 75 jaar en wil het bestuur en vrijwilligers het klimfort vervangen. Het doel is om het fort te vervangen voor een molen. Hier zit echter een flinke prijskaart aan en dat willen zij grotendeels middels sponsoring voor elkaar krijgen. De kinderen konden hier ook een bijdrage aan leveren door vandaag mee te doen aan de feestdag in de speeltuin!
Al jaren heeft http://www.speeltuinmiddelweg.nl/ een belangrijke plek in het dorp waar de kinderen ongestoord kunnen spelen.
Vorig jaar werd de binnenkant van het gebouw aangepakt, dit jaar is de buitenkant onder handen genomen en het gebouw staat er weer helemaal fris bij. Ook de ingang heeft een opfrisbeurt gekregen. Zo is het tegelwerk aangepast en is de afvoer verbetert, waardoor het regenwater beter wegstroomt.
Progressief Molenlanden deelt graag de QR code en hoopt volgend jaar bij de opening te mogen zijn van het nieuwe klimfort.

Ook u kunt geld doneren door middel van bovenstaande QR code.