Kaasautomaat in Wijngaarden

Progressief Molenlanden was erg benieuwd naar de kaasautomaat van de familie Kuiper.
Op 2 april werd het huisje geplaatst waar de automaat in staat. De kaasautomaat is gekoeld en gevuld met Graafstroomkaas en Boerenkaas. 

In het gesprek wat Progressief Molenlanden had met mevrouw Kuiper werd al snel duidelijk dat de open-dag vandaag een groot succes was. Op het erf was veel te zien. Een kraampje met kado artikelen en tweedehands speelgoed en heerlijk boerenijs. 
De opbrengst hiervan is gedeeltelijk voor Stichting Kimon, en voor stichting  Adullam.

Ook konden we op de boerderij de jonge geitjes, lammetjes en kalfjes bewonderen. En in de koeienstal een bezoek brengen aan de ‘melkrobot’. 

Progressief Molenlanden kreeg een mooi inkijkje in dit boerenbedrijf. Mevrouw Kuiper vertelde dat de verkoop van kaas ongeveer een half jaar geleden was begonnen met de verkoop van boerenkaas. Het kaasstalletje werd dan om half 8 buiten aan de weg gezet en met het invallen van de avond weer naar binnen gehaald.

Mevrouw Kuiper was er maar druk mee tijdens de open-dag. Aan elke klant die de kaasautomaat bezocht werd uitgelegd hoe de automaat werkte. Zelf ook naar de kaasautomaat? Het is de eerste in deze regio.

http://www.dekaashoekwijngaarden.nl