Progressief Molenlanden vraagt aandacht voor armoede in Molenlanden

Op vrijdag 11 maart j.l. heeft de fractie van Progressief Molenlanden een aantal exemplaren van de Quiet
500 overhandigd aan het college in de persoon van wethouder Lanser.
De Quiet 500 is een landelijk spraakmakend magazine waarin armoede in Nederland centraal staat. Het blad is met een knipoog geschreven naar de Quote 500 waarin juist de rijkste Nederlanders worden geportretteerd.

Achter de voordeuren
Bart Toonen, Nummer 2 en Jeanette Hessels, de nummer 3 van de kieslijst van PM lichten het aanbieden
toe: “Dit blad staat vol met inspirerende verhalen over wat armoede met iemand kan doen. De vooroordelen, mensen die door de corona veel zijn kwijtgeraakt en plots in de armoedeval zijn terecht gekomen. Maar ook de nare ervaringen hoe je snel tot eenzaamheid en uitsluiting kan vervallen. Het sociale isolement is vaak groot. Dit vraagt grote aandacht en passend beleid”. Ook in Molenlanden is er armoede achter de voordeuren van onze bewoners en in alle dorpen die onze mooie gemeente telt. Bart Toonen: “het blad is een symbolische manier om op een stevige koers op armoede in te gaan zetten. En daarvoor hoeven we niet te wachten op een nieuwe raad en/of nieuw college. We kunnen vandaag beginnen door armoede een gezicht te geven”.

Meer aandacht ook bij ons pure noodzaak
Op dit moment leeft 6% van de huishoudens in Molenlanden van een zeer laag inkomen terwijl 13% van
de huishoudens een zeer hoog inkomen heeft. En daarmee leven er in Molenlanden kinderen, ouderen en
alleenstaande in armoede. Elk gezin dat in armoede moet leven is er één teveel.

Progressief Molenlanden biedt daarom dit blad aan om armoede nog meer een gezicht te geven. Gelukkig is er al aandacht voor binnen Molenlanden, maar gezien de grootte van dit probleem vraagt PM flinke extra inspanning van het college en van de nieuwe raad.

De PM-fractie hoopt dat dit blad een inspiratie zal zijn voor het huidige en toekomstige college.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *