Openingstijden Horeca, kan het wat minder betuttelend?

In het voormalige Giessenlanden waren er geen restricties al het ging om de openingstijden van de horeca, in die van Molenwaard wel.
In de nieuwe gemeente Molenlanden is besloten , o.a. door het CDA, dat de horeca pas op zondag pas na 12 uur open mag.
Nu, na een jaar, zo pal voor de verkiezingen, is er ineens een draai;  de horeca mag nu ineens op zondag vanaf 10 uur open. De vraag die dan bij PM opkomt, waar dit ineens op is gebaseerd?  En waarom dan 10 uur?

Al eerder is er o.a. door PM en andere niet-conventionele partijen aangegeven dat we opening op zondag vanaf 12.00 uur niet juist vonden en ook de APV daar geen goed instrument voor vonden. Die mening hebben wij nog steeds.

PM vindt deze restrictie betuttelend. Het lijkt ons dat de horeca zelf goede afspraken kan maken met de gemeente over wat er nu wel en niet kan.  In het voormalige Giessenlanden heeft dit nooit tot problemen geleid, en waarom dan wel deze restrictie in Molenlanden.
Blijkbaar is er een nieuwe werkelijkheid. Intussen zijn er misschien horecaondernemers de dupe geworden van deze verordening. Dat is nu moeilijk vast te stellen door de pandemie.

PM wil dan ook de openingstijden meer vrij geven en aan de horeca vragen om haar verantwoordelijkheid te nemen want we wonen, leven, werken en recreëren nu eenmaal  in de Alblasserwaard.
Hier houden we al decennia lang rekening met elkaar.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

© 2020 Progressief Molenlanden | Website door Rik de Regt

Laatste nieuws

Font Size: 16px
High Contrast: offon