De Pinkeveersebrug: Wie kent hem niet?

De Pinkeveersebrug is de afgelopen maanden veel in het nieuws geweest. Het Waterschap Rivierenland wil de bestaande brug, een gemeentelijk monument, vervangen door een stalen brug. Op dit voornemen is veel reactie gekomen. Dat is logisch, want de brug vormt samen met de omliggende bebouwing een prachtig geheel, zelfs op een druilerige januarimiddag. Momenteel zijn Waterschap Rivierenland, gemeente Molenlanden en vertegenwoordigers van de Geschiedkundige Vereniging Giessenburg en Schelluinen met elkaar in overleg om tot een voor alle partijen aanvaardbare oplossing te komen.

Dinsdagmiddag 26 januari werd duidelijk dat in Het Kontakt een artikel zou worden geplaatst waarin wordt gesuggereerd dat wethouder Quik de raad in november 2020 onjuist zou hebben geïnformeerd over het al dan niet verstrekken van een bijdrage aan Waterschap Rivierenland voor de vervanging van de Pinkenveersebrug.

Progressief Molenlanden heeft samen met andere partijen de wethouder Quik tijdens de commissievergadering om opheldering gevraagd. Wij hebben de wethouder ook nadrukkelijk gevraagd of de inhoud van het artikel klopte. De wethouder koos ervoor om onze vragen niet te beantwoorden en de raad te informeren via een raadsinformatiebrief. De raadsinformatiebrief wordt besproken in de commissievergadering van 9 februari a.s.

Progressief Molenlanden vindt de gang van zaken tijdens de raad een gemiste kans, omdat de ontstane onduidelijkheid nu minimaal 2 weken voortduurt.

Progressief Molenlanden zal de aangekondigde raadsinformatiebrief dan ook kritisch beoordelen, want ook de overige informatie uit Het Kontakt van donderdag 28 januari roept het beeld op van een rommelige gang van zaken.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

© 2020 Progressief Molenlanden | Website door Rik de Regt

Laatste nieuws

Font Size: 16px
High Contrast: offon